Sending more than 3 things to SL from Ableton

Using SL inside Ableton Live

Moderator: jesse

Sending more than 3 things to SL from Ableton

Postby stopthebus » Sat Apr 23, 2011 5:22 pm

Hi, I just set it up to use SL as an AU unit inside of Ableton, and i have a question.

When I send the lines from Ableton to SL, i'm only given 3 options for output: 3/4, 5/6, and 7/8 Sooperlooper inputs. And those correspond to the first 3 loops that i open in SL. But I want to run 5 things there. When I bring stuff back from SL into Ableton, i'm given many more options: 3/4, 5/6, 7/8, 9/10, 11/12, 13/14, etc. But when I try to send stuff to SL I can only send three things. Any ideas?

thanks!
alex
stopthebus
 
Posts: 3
Joined: Sat Apr 23, 2011 5:19 pm

Re: Sending more than 3 things to SL from Ableton

Postby jesse » Sat Apr 23, 2011 10:03 pm

You're right, I'm seeing that too. I'll look into it when I can.
jesse
 
Posts: 498
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:46 am

Re: Sending more than 3 things to SL from Ableton

Postby toma » Mon Mar 12, 2012 12:47 pm

Hi, i wa just wondering if this had been fixed?

im running SL on a MIDI channel as a MIDI instrument, and ideally i just want to send one audio signal to all channels, but i can only seem to send to the channels as described above. Is there a way that im missing of just sending to SL as if it was an AU?

cheers

Toma
toma
 
Posts: 11
Joined: Mon Oct 31, 2011 7:41 am

Re: Sending more than 3 things to SL from Ableton

Postby vasik » Mon Sep 07, 2015 1:30 pm

Hi, 3 years after I'm experiencing the same problem...;) Any chance to get this fixed?
vasik
 
Posts: 1
Joined: Mon Sep 07, 2015 1:29 pm

Re: Sending more than 3 things to SL from Ableton

Postby jesse » Mon Sep 14, 2015 10:17 am

I had repeatedly looked into this but it almost seems like Ableton is just being restrictive on the sidechain inputs that it shows. As far as I can tell the SL AU is exposing matching sets (that you see in the sidechain outputs) but Live just isn't showing all the input ones. Do you have any other AU plugins that Live shows more than that many inputs for?
jesse
 
Posts: 498
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:46 am


Return to Ableton Live

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron